大角咀高質摩洛哥風泰式餐廳🇹🇭▫️呢間位於大角咀新開嘅泰國餐廳,主打泰國東北菜🇹🇭有好多招牌泰國菜,例如:泰北咖喱金麵、伊善炭火燒雞等。餐廳環境佈置亦好有摩洛哥風格🇲🇦好岩打卡用📸場內重播住啲好輕快嘅歌曲🎼▫️泰北咖喱金麵($108)咖哩金麵第一次食🤔咖喱汁幾入味,好似甜咖喱,帶有微辣,旁邊伴有脆炸絲,面頭好脆口,店員話其實原來都係炸脆左嘅金麵底🤣好似食緊薄脆咁!點咖喱汁一齊食都正😍金麵底撈咖喱汁好好味!好似咖哩撈麵咁! 估唔到兩種食法都OK~旁邊伴有燒雞,質感軟滑。▫️伊善炭火燒牛肉with Chimichurri sauce($168)牛肉似半熟,顏色粉嫩,而Chimichurri sauce見到係有好多香料混合一齊而成,入口微酸唔辣,感覺好清涼、清新,第一次食呢隻醬,覺得好啱我口味🥰▫️🐮和牛炒寬河粉($138)上枱熱辣辣,好香鑊氣味!寬河粉撈埋碎蛋一齊炒,入口煙韌有彈性😍和牛份量適中,無咁熟會比較好~▫️🥭芒果糯米飯🍚($68)芒果味道香甜,味道一啲都唔酸,飯再淋少少會比較好~
大角咀高質摩洛哥風泰式餐廳🇹🇭
▫️
泰北咖喱金麵($108)
▫️
🐮和牛炒寬河粉($138)
▫️
🥭芒果糯米飯🍚($68)
芒果味道香甜,味道一啲都唔酸,飯再淋少少會比較好~