2022-08-01 56 瀏覽
最近喺大角咀返工 聽講大角咀附近有好多美食 就約朋友黎試吓啦!我哋揀咗石一燒食岩石燒料理 餐廳位置幾闊落 而且仲有個slogan 城市人不斷追求快 但我們反其道而行 慢活享受👍🏻👍🏻👍🏻適合同朋友慢慢享受我哋揀咗尊上二人前套餐 首先有櫻花蝦味噌湯 同埋沙律 味噌湯滿佈着櫻花蝦 令到湯頭更加鮮甜而餐廳嘅沙律亦都有別於一般嘅餐廳 沙律係加咗木魚 更加惹味!由味增湯同沙律已經見到餐廳既不平凡之後就輪到由甜酸辣組成嘅前菜 分別係海蜇 菇 同埋番薯之後就嚟到今餐嘅重點 肉類方面分別有日本名水豬梅肉 英國羊西冷 美國頂級牛小排豬牛羊都有齊晒豬梅肉加上洋蔥一齊食好夾 羊西冷一啲都唔羶 連我唔係好食羊既都可以食到牛小排一睇就知好食 雪花分布平均 好香牛味 加上用岩石燒 份外焦香最後仲有綠茶雪糕 而呢個綠茶雪糕十分特別係要自己用綠茶粉加上水 搞成綠茶醬 再加喺雪糕 好玩又好食😋

我哋揀咗尊上二人前套餐

由味增湯同沙律已經見到餐廳既不平凡