2019-07-27 1455 瀏覽
<味道唔錯既中菜>👍🏻開左2 年既大角咀駿發 有時經過都想試下 今日終於有機會同一班朋友黎試 食店環境都係中菜館格局 主要係小炒同海鮮 食物質素煮得唔錯 平均中上 不過就比一般中菜貴少少同細碟左dd 但可接受。🍴豉油王鵝腸 😃佢個鵝腸好新鮮 夠哂爽彈 底層有 d芽菜吸汁 豉油汁色同甜咸味都整得好 推介👍🏻🍴麻辣魚皮🐟🌶新鮮既灼魚皮 佢係比較爽彈嗰 d . 口感見仁見智 呢硬度我覺得 ok但有 d朋友就鍾意好淋 加埋咸花生 薑葱椒絲 增加清爽感 麻辣汁都幾入味 👍🏻🍴沙薑雞腳🐤小食沙薑汁係另外野 雞腳只要夠肥味 佢 d皮夠彈其實都 ok, 呢個都算做得口感唔錯👍🏻🍴冬瓜盅😍夏天一定要食清熱冬瓜盅 冬瓜肉新鮮 湯 有蟹柳 火腿 雞肉粒🐤冬菇絲 夠哂清甜 好味👍🏻🍴炸大腸🐷大大碟炸大腸 大腸出面夠薄香脆 入面既肥膏幾彈牙 洗得好乾淨 點埋甜酸汁十分唔錯👍🏻🍴炸鯪魚球🔥🐟鯪魚球整得好香脆 一咬開入面就比較黏稠 熱辣辣充滿魚肉香 點埋蜆蚧汁 更正👍🏻🍴紅燒豆腐煲 🔥都幾足料 豆腐係出面帶 d大大力 入面好軟淋嗰款 好多雜菇 個醬汁黏稠 要黎撈飯唔錯🍴麻辣魷魚🌶🦑整得好爽口既
<味道唔錯既中菜>👍🏻

🍴炸大腸🐷

🍴炸鯪魚球🔥🐟

🍴紅燒豆腐煲 🔥

🍴麻辣魷魚🌶🦑
整得好爽口既水魷 彈牙 而且佢個麻辣汁都幾入味 十分唔錯 辣得黎幾惹味👍🏻

🍴蜜糖牛仔骨🐂🍯
牛仔骨整得好有鑊氣 連骨位既肉有 d彈牙口感 蜜糖幾香甜 加埋 d芝麻增加香味唔錯

🍴炸子雞🔥
大大隻炸雞 雞皮夠薄又夠脆 雞肉嫩滑 就算雞胸都整得幾有口感 點埋准鹽好味推介👍🏻

🍴小炒王🔥🌿
韭菜花 魚乾 魷魚 腰果 芋頭絲炒埋一齊 夠哂鑊氣 好夠香味 韭菜花新鮮 其它材料惹味同香脆 最啱襯啤酒 👍🏻

🍴蝦仁炒蛋🦐🥚
炒蛋好香滑 應該大慨8 成熟 加 d葱花調味 蝦肉 大隻彈牙 要黎撈飯一流👍🏻

🍴生炒骨🐷
用左洋葱三色椒炒 佢個生炒骨 既豬肉係偏薄身 口感香脆 👍🏻 甜酸醬做得唔錯 夠鑊氣 🔥

#中菜 #蝦仁炒蛋 #生炒骨 #小炒王 #炸子雞 #冬瓜盅 #魷魚 #大腸 #炸子雞 #沙薑雞薑 #魚皮

Score 平均分 <7.1/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#駿發食館
大角咀洋松街20 至24 號地下
~~~~~~~~~~~~
2019-07-25