2022-09-06
2022-09-05同女朋友去咗坑口行街🚶🏻見到間裝修幾文青嘅餐廳Ocio👒餐廳主題係卡通公仔🧸裝修就係木色為主🪵平日晚市時段,唔算太多人😀店員安排我哋坐四人枱,空間感好闊落4️⃣餐廳用手機落單📱我哋點了,紅洒燴牛肋條闊麵,176蚊碟,擺盤幾有心思,牛肋肉鋪係面,有幾粒小蕃茄伴碟,牛肉份量超多,入口肉質嫩口,唔會柴,食肉乾咁,紅酒醬汁混合了燜煮令牛肋肉好入味,手工闊麵吸哂醬汁,所以成個搭配食好重口味,幾好食🐂香煎美國保濕豬鞍伴蘋果燒汁,168蚊碟,擺盤都幾靚,豬鞍表面煎得脆香,豬鞍係真正嘅厚切,橫切面有一節手指咁厚,入口有咬口,肉質都幾濕潤,配埋蘋果燒汁食一流,薯條炸得好脆,豬鞍有驚喜🐖雜莓乳酸梳打,跟餐加15蚊杯,攪勻後,入口唔算好甜,幾重莓味,仲有勁多莓粒,幾好飲🍓水牛城單骨雞翼,跟餐48蚊碟,雞翼炸得好香脆,加上甜甜酸酸嘅醬汁,非常開胃,上主菜前必食🤪整體環境好舒服,裝修有文青嘅感覺👒服務都唔錯熱情誠懇,上菜時都介紹返菜式🍽食物份量超多,味道都幾好,價錢合理,會再幫襯@ocio_kitchen去食甜點😁😁#ocio_kitchen#紅洒燴牛肋條闊麵#香煎美國保濕豬鞍伴蘋果燒汁#雜莓乳
同女朋友去咗坑口行街🚶🏻
見到間裝修幾文青嘅餐廳Ocio👒
餐廳主題係卡通公仔🧸
裝修就係木色為主🪵
平日晚市時段,唔算太多人😀
店員安排我哋坐四人枱,空間感好闊落4️⃣
餐廳用手機落單📱
整體環境好舒服,裝修有文青嘅感覺👒
服務都唔錯熱情誠懇,上菜時都介紹返菜式🍽
#ocio_kitchen
#紅洒燴牛肋條闊麵