2020-06-14
呢間最近超火紅,基本上每日都會見到有foodie 介紹🤣 佢太子旺角觀塘都有分店,好方便。首先!佢真心好大舊,呢個價係好抵食,完全係可以食足幾日🤯 保存日子不計出爐當日,有3日(聽日後日大後日),所以買一舊已經可以試哂幾個方法食,室溫/雪凍/回烤1. 肉鬆古早蛋糕($80)肉鬆係台灣肉鬆,鋪滿蛋糕中間果層同表面,真係唔少,我拎出黎果時都跌左d出黎,蛋糕甜度適中,切落去果時仲有聲🤣 蛋糕都濕潤,但肉鬆唔會因為咁而淋左。蛋糕真係好fluffy 好鬆軟,因為有肉鬆,呢個係少少鹹鹹地咁2. 核桃咖啡古早蛋糕($75)核桃得表面,中間係冇既,呢個位滿足唔到我,不過估唔到佢既咖啡味又幾濃、好香!留意:唔係濃到苦果隻呀。一樣蛋糕體好鬆軟綿密濕潤,家母都話好食,值得一試凍食個話咖啡會好食d,室溫就兩者差唔多
1. 肉鬆古早蛋糕($80)
2. 核桃咖啡古早蛋糕($75)
凍食個話咖啡會好食d,室溫就兩者差唔多