2023-03-14
位於佐敦嘅百誠大廈,今晚約左閨密去食呢間和牛燒肉一郎,由於太耐冇食燒肉,決定豪番次,食套餐C! 首先一坐低,店員就會遞上是日寶箱、極上花盛盒、海鮮船!是日寶箱今日嘅寶箱係好大塊嘅和牛肉眼,上面嘅雪花油脂分布好平均,肉眼有返咁上下厚度,燒到五成熟入口即溶,超好食!極上花盛盒店員將日本黑毛和牛捲成花型,一朵花有成4塊和牛,和牛燒得好香口,油脂同肉嘅比例岩岩好,再用生菜包黎食一d都唔覺得油膩!海鮮船有成大隻魷魚桶,自製燒烤魷魚都係第一次,店員好貼心提供埋剪刀,一邊燒一邊剪比大家share食!另外好值得一讚嘅係個帶子,隔住貝殼燒,再加少少燒肉醬,好鮮甜又有口感,別有一番風味!和牛薄灸壽喜燒里肌肉呢個壽喜燒嘅和牛切到薄薄的一片,基本上輕輕燒一燒就已經食得,值得一讚嘅係佢提供埋日本溫泉蛋,配上壽喜燒汁,好正!令人食完一塊接一塊!薄灸蔥花牛舌(鹽味)牛舌切到超級薄,燒一宵就食得,配上鹽味同埋蔥花,越燒越香,簡直一絕!厚切牛舌同薄切牛舌唔一樣,厚切牛舌要食個口感,燒到外面脆卜卜,咬落去好juicy又爽口!而家和牛燒肉一郎每個月嘅最後一個星期日都係肉之日! $498/位 可以享用6款和牛同超過70款美食
首先一坐低,店員就會遞上是日寶箱、極上花盛盒、海鮮船!
是日寶箱
極上花盛盒
海鮮船
和牛薄灸壽喜燒里肌肉
薄灸蔥花牛舌(鹽味)
厚切牛舌
而家和牛燒肉一郎每個月嘅最後一個星期日都係肉之日!
$498/位 可以享用6款和牛同超過70款美食 😋😋😋