2022-11-15
田中壽司(荃灣)📍荃灣楊屋道1號荃新天地一期UG樓37號舖🫶🏻田中二人餐 $588見呢個二人套餐超豐富😍🥰對於有時唔想用腦揀嘢食嘅我地非常吸引,而且又有我地想食嘅串燒同拖羅壽司!😙😚一於試試佢!🤍田中血合血合有好香嘅魚鮮味,可以配稻庭烏冬一齊食,味道岩岩好❤️🤍胡麻豆腐沙律開胃前菜🤩唔錯唔錯啊!🤍壽司(赤身、中拖、大拖各2件,三文魚細卷〕本身鍾意食吞拿魚嘅我地超期待呢個壽司組合,比個小建議無食開吞拿魚嘅朋友,記住要由味道較淡的赤身、中拖、大拖順序咁食,如果唔係就會食浪費左味道較淡的壽司架啦!朋友鍾意食中拖,而我就鍾愛油脂較重、入口即溶嘅大拖,師傅好細心咁加咗少少wasabi落大拖壽司到🤗好正🤍海膽海鮮蒸蛋 2份海鮮蒸蛋用料非常充足,有蝦、蟹棒、蜆☺️而海膽好新鮮,嗰種鮮甜味真係一流啊🤍元祖唐揚吞拿魚好少食唐揚吞拿魚,本身都有點擔心,但食落又好ok wor😝炸得嚟仲保持到吞拿魚嘅肉質😋🤍日替串燒4串串燒有冬菇、豬肉秋葵卷、雞軟骨同雞蔥串燒,樣樣都燒得好香口,個人最欣賞豬肉秋葵卷😝真係好好味🤍稻庭烏冬2人份其實食到呢到已經都幾飽肚,食埋個稻庭烏冬就岩岩好了!😜烏冬係扁身的,好彈牙。🤍紅豆鯛魚燒
📍荃灣楊屋道1號荃新天地一期UG樓37號舖
🫶🏻田中二人餐 $588
🤍田中血合
血合有好香嘅魚鮮味,可以配稻庭烏冬一齊食,味道岩岩好❤️
🤍胡麻豆腐沙律
開胃前菜🤩唔錯唔錯啊!
🤍壽司(赤身、中拖、大拖各2件,三文魚細卷〕
🤍海膽海鮮蒸蛋 2份
🤍元祖唐揚吞拿魚
🤍日替串燒4串
🤍稻庭烏冬2人份
🤍紅豆鯛魚燒 2人份
鯛魚燒炸到外身好脆口,入面暖暖地,又好in un😏最後由甜食作結個感覺非常好🥳
味道 🌟🌟🌟🌟
環境 🌟🌟🌟🌟🌟