2019-03-22 34 瀏覽
位於旺角既放題餐廳有好多,唯獨<御滿屋日本料理>沒試過,於是今次決定同同事放工來試試!餐廳放題價錢每位$248,可以任食三小時,非常方便同三五知己一邊慢慢食一邊傾計。由於我非常肚餓,於是二話不說就衝出了自助區域。自助區既食物選擇非常多,以小食,冷盤同炸物為主,而最觸目的當然係朱古力噴泉,岩晒愛吃甜食既大人及小朋友😍至於另一邊就以飲品為主,除左一般汽水外,仲有多款韓國飲品可供選擇,而我就揀左較為少見既Hoegaarden Cherry!原來係季節限定版呢!味道酸酸甜甜,容易入口至於食物方面,必叫的當然係刺身同壽司!刺身非常新鮮,色澤鮮明,脂肪比例剛剛好,食落非常鮮甜,好食到要點完再點而壽司除了有常見既壽司外,亦有多款特別款式,例如火灸和牛壽司,火灸香葱三文魚腩同黑松露赤蝦壽司等,味道出奇地夾,令人有意外驚喜,而當中我最愛吃的,係蒜香牛油燒赤蝦,味道非常香口,配搭一流!除左刺身壽司好味外,串物亦不遜色!有我最愛的鹽燒牛舌,雞軟骨同燒蕃薯仔!串物燒得剛剛好,一點都唔膩,而且好爽口,差不多所有串物都比我嘗過呢!最後不得不提的,當然係甜品吧!除了雪櫃可以任取雪條雪米糍外,每位顧客

朱古力噴泉

至於食物方面,必叫的當然係刺身壽司

最後不得不提的,當然係甜品吧!除了雪櫃可以任取雪條雪米糍外,每位顧客都可另點一杯雪糕,分別有Haagen-Dazs,Movenpick,Fruttato三款,而我同同事就揀了焦糖脆餅味同士多啤梨味,食完真係非常滿足呢!

2019-03-12
朱古力噴泉