2022-09-29 20 瀏覽
勁耐冇同friend出去食過下午茶,今日心血來潮。就約咗佢喺銅鑼灣嘅滷友記到等,一於黎個快閃嘅下午茶!<滷水雞翼🐔🐔>識食當然要食佢嘅滷水雞翼先。雞翼非常入味。每一隻雞翼都脹卜卜🤤。咬落去非常Juicy,完全唔似出邊整嘅滷水雞翼咁,全隻散晒。呢個係必食嘅!<滷水雙拼🐷🐮>佢個滷水雙拼係豬肚加金錢牛展。兩樣嘢都整得非常好食,廚師調味真係啱啱好,入味得黎唔會過鹹。豬肚口感比較爽口,以牛展就比較淋身!我兩樣都咁鍾意食🤤呢碟餸絕對滿足到我🥰<自選面 腸粉底 (牛𦟌)🐮🥩>呢個好有驚喜,第一次咁樣食腸粉。腸粉質感爽滑,加埋好淋嘅牛𦟌同自家製醬汁一齊食。成件事變得好香好惹味。係俾錢嘅時候,我見到櫃檯上面放滿晒一樽樽嘅醬汁。細問之下,先知原來呢啲係廚師用心整嘅蒜辣醬🧄🌶。所以我都買咗返去試吓👍🏻總括嚟講,呢度嘅嘢食每一次都有驚喜!滿足度爆分!值得推介朋友👍🏻

<滷水雞翼🐔🐔>

<滷水雙拼🐷🐮>