2018-05-14
今日係星期五,我就放工之後同朋友去咗旺角食一個大本營瀛嘅日式放題,其實之前都食過㗎啦!😀因為我有意外嘅收穫,👍😀😀👍所以我再去多一次!三文魚刺身等⋯⋯食放題,第一樣野梗係叫三文魚刺身啦,首先我就叫左差唔多10件,佢嘅刺身都依舊鮮甜,種類多,好新鮮,最重要係唔會比少啊!除咗三文魚之外,佢哋仲有章魚,有頭同埋珍寶蝦!火炙三文魚寿司🍣,黑松露三文魚壽司等等除咗刺身之外,我本人仲好鍾意食火炙三文魚壽司,所以,即刻叫咗四件,佢好細心嘅地方係佢會係火炙三文魚壽司上邊加入細块嘅芝士,令到有一種入口即溶嘅感覺👍🔥除此之外,我仲叫咗一個黑松露三文魚壽司,佢個黑松露從來都唔孤寒,好大粒,同埋真係好有黑松露嘅味道!👍👍👍紫薯炒蜆之後我仲叫咗啲日式嘅食品例如係紫薯,炒蜆等等👍👍👍全部都好新鮮,份量都好多,兩個人食都啱啱好。😀人参雞湯飛天通菜炒雜菜⋯⋯除咗日本野之外,呢間日式放題仲有啲中式嘅食物,例如人蔘雞湯,飛天通菜,同埋炒雜菜,全部都係我平時喺酒樓會食到嘅嘢,呢度都有得食!👍👏😀🔥蟹粥最令我好驚喜嘅係佢嘅蟹粥真係好鮮甜,佢啲蟹肉仲係好粥,每一碗佢都要確保係有蟹肉!👍😀👍😀榴槤炸蛋,芝士年糕,炸玉子豆腐等等蒜
三文魚刺身等⋯⋯
火炙三文魚寿司🍣,黑松露三文魚壽司等等
紫薯
炒蜆
人参雞湯
飛天通菜
炒雜菜⋯⋯
蟹粥
榴槤炸蛋,芝士年糕,炸玉子豆腐等等
蒜香牛柳粒
除咗中式嘢同埋日本野之外,我仲叫咗啲小食例如係榴槤炸彈,芝士年糕,炸玉子豆腐同埋我最鍾意食嘅蒜香牛柳粒,全部佢都係新鮮即炸,炸嘅東西就好金黃色,炒嘅牛柳粒亦都好出色!🔥👍👍👍
每一餐女士一定要詢眾要求嘅就係甜品,佢呢度嘅嘢飲同埋甜品嘅種類都好多,👍👍除咗係我哋平時成日都見到嘅汽水,忌廉嘢飲呀,佢仲有一啲道地出嘅茶,例如係冬瓜茶,蜜桃茶,算係比出邊係多咗啲選擇。二終點嘅甜品佢就有糯米糍,雪糕,全部都有五隻味,相當真係好正架!👏👏👏👍
總括來講,此間係旺角放題!👍👍👍👍令我比較滿意的😀👍😀同埋佢價錢合理,即是好多人,但,都坐得好舒服,所以,誠意推薦大家可以黎試吓,同埋員工服務好好,同埋上嘢食嘅速度都好快!👍😀😀😀