2018-04-26
係兆萬果到有好多間放題,今次我同朋友2個人就去10樓嘅大本灜到試試佢!上到去帶位個職位好親切,中途佢更同我地傾咗幾句,感覺好友善。因為我地2個女仔去食放題,小鳥胃嘅我地食唔到幾多,仲好擔心會食唔曬。見到落單張字,有好多不同種類,正常放題都有嘅刺身壽司,仲有燒物、炸物、泰國風味等等好種類別,都係同一般放題一樣要寫紙落單。平時去食放題都會有漏單,但係今次去到就少咗呢個情況!大部份叫咗嘅嘢食都到咗~之後講吓食物質素!飲品方面都係自己出去拎,我坐個位近雪櫃好方便,留意到大本灜嘅飲品有好多選擇,我最鍾意就係無糖嘅飲品!!食咁多野要有返綠茶先可以食更多野~刺身:一上台好驚訝會咁靚。唔單單係賣相,帶子同埋迷你甜蝦都特別想讚好好食壽司/軍艦:每樣個size都岩岩好,唔會太大舊就可以試咁多唔同味道。如果會食黑松露嘅朋友,一定要叫黑松露帶子壽司係特別好食清酒煮蜆:朋友唔食蜆所以我自己一個食晒~食到清酒味,蜆都冇咩沙炸物:榴槤波波好好味,一咬就食到榴連嘅香。花枝丸都好食佢冇咩炸粉。我地仲叫咗一口炸豆腐同埋雞軟骨,雞軟骨都係同出面一樣冇咩特別,特別要講豆腐真係好推要食,醬汁好出色豆腐都好滑燒物/小食:翠玉瓜好
燒物/小食:翠玉瓜好甜好多汁,冬菇就一般都係正常,青口個汁好好食!我叫個個都叫
甜品:大本灜嘅甜品有好多選擇,甜品只都有心太軟豆腐花好想食但係因為太飽,所以我哋只係食咗杯裝雪糕同埋雪米糍~雪糕好多味都齊,最開心係有雪米糍食
另外,餐廳都有得加錢升級生蠔海膽同埋雪糕。總括依然,2個人去個lunch放題430幾蚊埋單,食物高質好味!都係好抵食!