2022-10-20 162 瀏覽
位於太和火車站附近嘅椒點,沿路行讀過已經見到好多間餐廳。呢間椒點,燈光足夠,雖然舖位唔係好大,坐嘅枱都比較狹窄,不過都有好多客人,相信一定有好大嘅魅力今次叫咗招牌金湯酸菜魚,佢喺裏面可以配兩款配菜加埋一個主食我哋就揀咗萵筍同埋金菇仲有同酸菜魚最夾嘅紅薯粉。雖然話係一人嘅份量,但係嚟到黎好大份,十分足夠金湯酸菜魚湯底濃厚,淨係飲湯都停唔到口,加上辣度可以調校辣到魚嘅份量都唔少,以呢個價錢絕對係VIP嘅選擇萵筍,仲有金菇絕對係同酸菜魚天作之合嘅配搭唔使另外收費就可以加上兩種配菜,CP值簡直爆燈另外仲揀咗醬香味雞肉乾鍋配米線,裏面已經包括有蓮藕金菇、青瓜、洋蔥同薯仔,配菜10分豐富最推薦嘅配菜係金菇同埋薯仔粒,炒到好香脆,連埋醬香汁完美配搭加上雞肉唔會話炒得老,肉汁鮮嫩仲有加埋麻辣海帶絲,雖然只係$28,但係份量10分足夠,俾料絕對冇手軟椒點絕對係可以一試再試嘅高Cp值餐廳小店
位於太和火車站附近嘅椒點,沿路行讀過已經見到好多間餐廳。

金湯酸菜魚
今次叫咗招牌金湯酸菜魚,佢喺裏面可以配兩款配菜加埋一個主食
我哋就揀咗萵筍同埋金菇仲有同酸菜魚最夾嘅紅薯粉。

雖然話係一人嘅份量,但係嚟到黎好大份,十分足夠
魚嘅份量都唔少,以呢個價錢絕對係VIP嘅選擇
萵筍,仲有金菇絕對係同酸菜魚天作之合嘅配搭
唔使另外收費就可以加上兩種配菜,CP值簡直爆燈

醬香味雞肉乾鍋

加上雞肉唔會話炒得老,肉汁鮮嫩

椒點絕對係可以一試再試嘅高Cp值餐廳小店
金湯酸菜魚