坐完澳門船8點30分返到香港奔到咁衝去食野見到蘭芳園有位諗住食少少野先返屋企(我諗好多人好似我咁🤓)坐低張枱只得野飲餐牌,然後我地自行行去隔離餐枱攞餐牌啦~~諗好食乜後,就舉手🙋🏽🙋🏼‍♂️向前面大約3米咁近既阿叔侍應A示意寫單呢位阿叔雖然正面見到我地加有眼神接觸👀,但竟然已讀不回😱!我地再舉手🙋🏽🙋🏼‍♂️向阿姑侍應B 示意寫單,已讀不回既情況又再次出現😱😱!之後我地再叫返阿叔A ,佢終於肯行過黎😑Honey:「一碗切雞瀨~」A粗聲粗氣地😤:「無瀨呀!河粉米粉啦!😡」Me:「河粉啦咁!」A😤:「切雞河兩碗!😡」Honey:「一碗呀唔該!同埋一杯熱奶茶!其他我再睇睇先。」A:「叫埋啦!!廚房9點截單呀!😡」由於我地已食左一鼓氣,所以都無再叫其他野食。阿姑A 一鼓作氣「啪」💥一聲將切雞加河粉拍到枱上,放下了一碟50蚊既河粉加雞亦一隻!50蚊得雞亦一隻,份量極少!進食期間,聽到有位阿姑侍應B勞氣地一邊嘆氣一邊暴力地收拾,利用牙籤筒及調味架發洩,仲自言自語道:「要食快d食啦😡!&@#%*#%^(啪!💥)點收工呀!😡(啪!)........x10」老實講,我地覺得有d可惜,蘭芳園由鋪仔努力做到起家
坐完澳門船8點30分返到香港
奔到咁衝去食野
見到蘭芳園有位諗住食少少野先返屋企
(我諗好多人好似我咁🤓)

坐低張枱只得野飲餐牌,然後我地自行行去隔離餐枱攞餐牌啦~~
呢位阿叔雖然正面見到我地加有眼神接觸👀,但竟然已讀不回😱!

之後我地再叫返阿叔A ,佢終於肯行過黎😑
Honey:「一碗切雞瀨~」
A粗聲粗氣地😤:「無瀨呀!河粉米粉啦!😡」
Me:「河粉啦咁!」
A😤:「切雞河兩碗!😡」
A:「叫埋啦!!廚房9點截單呀!😡」

由於我地已食左一鼓氣,所以都無再叫其他野食。

50蚊得雞亦一隻,份量極少!

老實講,我地覺得有d可惜,蘭芳園由鋪仔努力做到起家。
同場見到有外地遊客幫襯,對侍應行為感到十分詫異!
影響曬香港既形象。

如果你話我地知你地就關門,我地可能選擇費事阻人收工而唔食,又或者拿拿臨食完走。

但宜家,又受氣,又唔抵食。
我永遠都唔會再幫襯!

寫呢文係希望大家認真考慮係咪真係有需要貼錢買難受。
切雞河
2016-12-27