芝樂坊餐廳

The Cheesecake Factory
2018-10-30 273 瀏覽
早幾日同個朋友夜晚嚟呢間食飯, 都已經聽聞係要等一段時間同埋只限walk in, 冇得訂枱我地 8點左右去拎飛, 個waitress同我哋講話要等70分鐘 咁我哋照等啦咁周圍行街, 跟住八點半再去博下睇下有冇機會入台點知 等到八點九就有得入喇落單前Waitress先上前同我哋推介是日餐湯但我哋都係決定睇一睇menu有啲咩食再決定Menu都好多嘢食揀 我哋2個人點咗2杯啤酒, 2小食, 1 Plaster & Cheese Cake一碟個份量真係好大 1. Buffalo Wings 雞翼幾脆, 有少少辣, 另上的芝士汁就比較臭芝士味 如果鍾意芝士嘅朋友都應該會好鍾意食2. Fish& Chips魚嘅粉漿炸得比較輕身, 食落去啖啖肉; 薯條都夠脆呢兩碟食到一半已經飽咗我哋決定打包之際Waitress就同我哋講見我哋枱面比較Full所以就hold住份plaster先, 都幾細心, 確保野食係熱上枱3. Fett Alfredo奶油味重, 但麵身比較硬, 食落去有啲麵粉嘅味道 可以在煮林啲 有進步嘅空間啲份量真係好大, 我哋食咗三分一都冇就已經飽到食唔落嚟了4. Tiramisu Chee

一碟個份量真係好大

1. Buffalo Wings

2. Fish& Chips

魚嘅粉漿炸得比較輕身, 食落去啖啖肉; 薯條都夠脆

3. Fett Alfredo

啲份量真係好大, 我哋食咗三分一都冇就已經飽到食唔落嚟了

4. Tiramisu Cheesecake

叫得the cheesecake factory點可以唔叫cheesecake
但真係飽之際個cream就冇食到喇, 但Tiramisu味好足同埋食個餅底都比較軟身, 食落去都幾有層次感

最後個總結就係呢間食物份量比較大 2個人嚟食相對嚟講比較貴大約400蚊1位, 如果4-6個人嘅話除番開平均就200幾蚊1位, 仲可以食多幾款添, 所以呢一間我建議都係大夥兒食飯嘅聚腳點

2018-10-18
45 分鐘 (堂食)