2024-05-14 42 瀏覽
Lunch time係旺角唔知食咩好,周圍行下,見到有間新開米線鋪!作為米線愛好者,即刻去試一試!餐廳環境唔大但唔細~乾淨光猛~以橙色為主~落單係自助下單,好方便~餐廳除左食米線,仲有飯食!我見到坐我隔離枱食緊豬扒蛋飯,賣相好吸引🤩可惜我見到既時候,已經落左order叫米線了,等我下次試下先!叫左2碗2鍋米線,一碗辣一碗唔辣~1)米線本身已經有腐皮,螺旋藻,木耳絲,辣肉醬湯底揀左:濃蝦湯,好少雲南餐廳會見到有濃蝦湯,所以即刻叫左試下!中辣但一啲都唔辣,可能放漏左,所以我自己加左辣油,配料揀左台式鴨紅,紫菜,莞茜,蠔皇冬菇,鮑汁大鵝掌;份量好多,好大碗!濃蝦湯湯底的確好濃郁,令湯底有濃郁海鮮風味,冬菇好入味炆得好淋~米線口感略淋左少少,可能我個人鐘意食有咬口少少既米線…2)另一碗小鍋米線揀左唔辣既豬骨湯底,配料有豬大腸,貢丸,雞翼,雞翼超級超級淋,唔鞋口,豬大腸唔錯!好抵食~3)蜂蜜紅棗茶

餐廳環境唔大但唔細~乾淨光猛~以橙色為主~

叫左2碗2鍋米線,一碗辣一碗唔辣~

1)米線本身已經有腐皮,螺旋藻,木耳絲,辣肉醬
小鍋米線