2022-07-01
📍小曼谷泰國美食(教育路)元朗教育路50號兆明樓地下A號舖———————————————豬肉丸肉片船麵(💰: 56 hkd)小曼谷泰國菜大家應該都聽過,但元朗分店大家又有冇食過呢?☺️ 個人覺得雖然位置冇其餘分店咁方便,但食物質素有過之而無不及,定價仲要相對冇咁高,性價比超高👍🏻✨餐廳提供嘅午市套餐同下午茶套餐星期一至日都有供應🤯,價錢有所折扣但份量絕無打折🔥,選擇仲要好多添~呢日心血來潮想食船麵,就揀咗佢嘅豬肉丸肉片船麵🍜 船麵湯底都幾特別,有少少藥材味,濃郁但唔會蓋過其他味道,亦都唔太鹹啱啱好!肉丸爽口彈牙🍡、肉片新鮮有咬口,最鍾意佢嘅炸豬皮,唔會浸到林晒依然卜卜脆,麵質煙韌而且掛湯力強,份量都好夠唔係泰國嗰啲細細碗😛 整體評分 (6個🐽為滿分)味道:🐽🐽🐽🐽🐽抵食:🐽🐽🐽🐽🐽🐽環境:🐽🐽🐽🐽🐽服務:🐽🐽🐽🐽🐽🐾: 朗屏站E出口步行約13分鐘#mugmugeats_元朗 #元朗好去處 #元朗美食 #元朗泰國菜 #泰國菜 #船麵 #thaifood #boatnoodle #lunch #tea #dinner #noodles #下午茶 #湯麵
元朗教育路50號兆明樓地下A號舖
———————————————
豬肉丸肉片船麵
(💰: 56 hkd)
豬肉丸肉片船麵
整體評分 (6個🐽為滿分)
味道:🐽🐽🐽🐽🐽
抵食:🐽🐽🐽🐽🐽🐽