餐廳: 班蘭葉印尼餐廳
資訊:

2021-11-05 72 瀏覽
今日去食印尼菜,之前行過銅鑼灣成日都想試,今日終於有機會啦!呢間店裡面位置唔算多,所以想食最好早少少去搵位,我地點左個小食、飯同沙冰。-黃薑炸原條魚雜錦飯$118好大碟飯!而且條炸魚好大條,感覺好似泰國夜市食過既炸魚,味道唔錯,香脆入味,唔腥,冇乜細條既魚骨。跟埋嘅配料亦好多,有菜有豆腐等,食得好飽好滿足!-黃薑破雞雜錦飯$108雞肉唔錯,配料味道亦好特別,留意個醬料真係好辣,但幾特別,不停點汁,好大份,飽肚好食。-印尼小食拼盤$88小食拼盤好豐富,雞翼好香脆,豆腐軟滑,秋葵炸起感覺好特別,份量好多。-牛油果沙冰$48,班蘭沙冰$42牛油果沙冰好好飲好creamy, 唔會好甜,而班蘭沙冰既班蘭味好重,比較解渴。呢間係一間唔錯既印尼菜,喜歡吃東南亞美食嘅人一定喜歡!

-黃薑炸原條魚雜錦飯$118

-黃薑破雞雜錦飯$108

-印尼小食拼盤$88

-牛油果沙冰$48,班蘭沙冰$42

呢間係一間唔錯既印尼菜,喜歡吃東南亞美食嘅人一定喜歡!