餐廳: 班蘭葉印尼餐廳
資訊:

2021-08-13 88 瀏覽
店鋪門口有賣不同印尼小食,如印尼千層糕、炸魚片、印尼香料等🤩餐廳其實唔大得7-10張枱 餐廳會播放印尼歌幾特別真係好似去左印尼🇮🇩🤣🤣✨小食拼盤總共有5款小食,分別係雞翼,炸豆腐,炸雞,秋葵,黃豆餅,加類似泰式辣醬既醬汁,種類豐富🥳 大件夾抵食,其中炸豆腐同雞翼特別出色😎👍🏻入味之餘仲唔油膩,炸雞同秋葵個粉漿多左dd,但都好食仲好大件🤪黃豆餅第一次食,口感偏乾味道偏淡得豆味,個人麻麻地中意食咗🤣✨燒雞班蘭尖塔飯班蘭飯好香班蘭味,但係飯份量好多,💁🏻‍♀️如果細食既人建議嗌少飯。燒雞皮薄啖啖肉,肉質口感唔算鞋口,燒雞醬汁惹味餸班蘭飯食一流。圖中左上角有一個醬汁係偏辣的,因為我唔食得辣,試少少已經好辣唔敢再試😂✨三重芝士碎雞撈麵第一次係街食indo麵,係幾不錯既體驗,因為佢加左三種芝士係上面仲用火槍燒😎 些微燒焦既感覺好正🤤 餸方面我以為係碎雞,上碟果陣係炸雞🤣 味道同小食拼盤果個有少少重覆左,雖然味道有d 唔同🤨 個芝士我係鐘意的🤪但大家記得嗌左拼盤就唔好嗌依個喇!✨牛油果沙冰牛油果🥑加朱古力醬牛油果味唔算太突出,隱約中先飲到牛油果嘅味🤭朱古力醬同牛油果攪拌後飲 牛油果味竟然仲突出左🙀🙀✨

✨小食拼盤
🤣

✨燒雞班蘭尖塔飯

✨三重芝士碎雞撈麵

✨牛油果沙冰
牛油果🥑加朱古力醬

✨班蘭冰
依個要重覆三次,極好飲,極好飲,極好飲!由於本人係勁鐘意班蘭既關係,依杯飲品簡直係我初戀😭❤️ 味道取勝,好濃,甜度適中,只係個人唔特別好沙冰,所以我等佢溶咁d 先飲😋亦完全無阻我對佢既讚歎🥰,下次再黎飲,完!

總括黎講😁 依間份量係好大,個飯都食唔哂,如果鐘意食辣既人一定要trytry😏依d 辣汁幾特別,而且必需再講多次,班蘭冰好好飲🥰
2021-08-13