2023-05-18 257 瀏覽
今日同朋友去抱石,抱到全身都軟晒勁攰,即刻要搵返啲好野食瘋狂補充體力!朋友介紹左我黎呢間「番茄18」,事關呢間出名性價比高,樣樣都勁大份!野食勁多款式,最出名係番茄湯米線同瑞士雞脾,雖然都好想食,但最後見到難得有好耐無食過既蛋治同叉燒滑蛋飯,又怕全部叫晒會食唔晒,唯有取捨下叉燒滑蛋飯,叉燒同蛋多到見唔到底下啲飯添呀,我特登叫左多汁,撈埋啲飯一齊食,完成停唔到口!叉燒半肥瘦唔會乾巴巴,炒蛋就真係炒到勁滑,又重蛋香,一流!朋友反而做完運動做到想嘔無乜胃口,叫左餃子食就算餃子皮夠薄,食落唔會成口粉,加上面頭落左蔥花,食落好香口咸牛肉蛋治同肉丁蛋治,入面啲蛋勁多,睇見都開心,多士落重牛油再烘底,咬落脆卜卜有聲兩杯特飲紅豆咖啡同紅豆奶茶,估唔到原來都咁match有少少似紅豆冰既味道,但又有啲咖啡甘香,好正呀

朋友反而做完運動做到想嘔無乜胃口,叫左餃子食就算
餃子皮夠薄,食落唔會成口粉,加上面頭落左蔥花,食落好香口

兩杯特飲紅豆咖啡同紅豆奶茶,估唔到原來都咁match
有少少似紅豆冰既味道,但又有啲咖啡甘香,好正呀