2020-11-24
御千丼位於大埔區,一個唔起眼既巷仔入面,裏面座位唔多, 得四張枱左右,坐到10-12個人,有少少迫!.今日我地叫左兩個丼飯丼飯+$18可轉定食。定食包括,味噌湯、前菜及沙律。沙律菜🥗新鮮, 加左啲醋,酸酸地幾清新開胃。螺肉份量都算多。味噌湯好足料,有昆布、豆腐仲有蜆肉,味道豐富,唔會太鹹。.📌火炙四式丼($98)丼入面有玉子燒、三文魚、蟹棒同帶子,全部都用火槍🔥燒過,一上枱就聞到香味!火炙過嘅刺身,魚味更加突出! 配上蔥、醬汁同埋沙律醬,食落油脂感豐富👍🏾 玉子厚切! 蟹棒唔會一咬就散! 帶子超新鮮,好鮮甜厚肉! 最重要係佢份量好足好大碗! 男人都好夠食😍.📌吞拿魚碎海膽丼 $128吞拿魚蓉入口即溶,質感軟綿綿,食落香口肥美!珍珠飯🍚軟硬適中,夾雜醋香,將吞拿魚蓉同壽司醋飯,加入wasabi同豉油好好拌勻,好好食🤤😍 但海膽唔建議混入飯中,原口海膽配上青瓜🥒入口,海膽鮮甜唔腥,好新鮮。丼飯仲配有黃瓜同薑,可以清清味蕾。.📌蒜香一口牛 $58蒜片都幾多,好香蒜味;牛肉粒係一口size,好方便食,食落好juicy,有牛肉汁。味道甜甜哋幾惹味。.總結嚟緊,店員好有禮貌好好服務。雖然店舖細啲,
裏面座位唔多, 得四張枱左右,坐到10-12個人,
有少少迫!
今日我地叫左兩個丼飯
丼飯+$18可轉定食。
定食包括,味噌湯、前菜及沙律。
沙律菜🥗新鮮, 加左啲醋,酸酸地幾清新開胃。
螺肉份量都算多。
味噌湯好足料,有昆布、豆腐仲有蜆肉,
味道豐富,唔會太鹹。
📌火炙四式丼($98)
📌吞拿魚碎海膽丼 $128
📌蒜香一口牛 $58
蒜片都幾多,好香蒜味;牛肉粒係一口size,
好方便食,食落好juicy,有牛肉汁。
味道甜甜哋幾惹味。
總結嚟緊,店員好有禮貌好好服務。
雖然店舖細啲,但價錢合理,食物高質,會回頭👍🏾
食物:9/10
環境:7/10