2022-11-10
朋友最近講起原來大埔得返呢間日式放題~所以我同家人就去食下晚市放題先☺️放題等級有A-D。我地揀咗A經典放題74品,不同時段價錢由💲258-278。我地覺得A都已經好夠食🤭B-D就有多少少高質刺身同壽司🤤!餐廳唔算好大,但坐落都好闊落,一啲都唔焗束。見到有兩枱係8人卡位,適合家庭聚會。近門口位就自助區,有前菜、湯品、甜品、飲品等等。呢道都係用QR code係網頁下單。呢道放題嘅款式選擇好多。網頁設計睇落簡潔,好清晰。首先上枱嘅經典刺身,盤刺身擺得密密麻麻,我地差唔多叫曬所有款式。帶子好高質,肉厚鮮甜。北寄貝好彈牙有嚼口。魚生片都好鮮味。火炙牛肉壽司同醬燒三文魚壽司都好香。火炙牛肉壽司肉質滑嫩。蟹子伴帶子壽司一口尺寸,食落口感豐富。明太子櫻之戀亦都唔錯。手卷份量小小的,芝士蟹籽手卷、海膽手卷、蟹膏蟹肉手卷,三款手卷都好味。⻄京比目魚色澤金黃,好吸引。脆脆的魚皮好香口,魚肉燒至外脆內滑。鹽燒牛舌有嚼口。燒新鮮菠蘿好juicy!一品料理都做得好好。和風汁牛柳粒口感軟腍。燒物我地食咗蒲燒鰻魚、燒羊鞍、黃金燒扇貝。蒲燒鰻魚好入味,肉厚有口感。最後一人一杯雪糕,奶凍雪糕好好味!.【 滿屋日本料理 】
【 滿屋日本料理 】
📌大埔安邦路9號大埔超級城地下542-548號舖