2021-10-22
知道要入大埔做野,就即刻搵定餐廳book定位食飯。今次揀左高質法國餐❤️ 原來仲係前中環著名酒店行政總廚親自主理,連餐廳裝修都極具風格,大型水晶燈同型格酒櫃打卡真係一流🤩1️⃣自家製蟹餅,檸檬忌廉汁 $98身為一個前菜,我會比滿分囉,即整熱辣辣,蟹味好濃,外皮好鬆脆,淨係前菜都已經做到齒頰留香🤤2️⃣法式香料烤龍蝦海鮮意大利飯 $328一上枱已經比佢既擺盤吸引住,用色大膽,成件事都好藝術。龍蝦帶子都大大舊好鮮味👍🏻👍🏻3️⃣焦糖法式燉鵝肝 $148呢個同樣有靚靚擺盤,用麵包整成玫瑰造型,食個陣一塊塊撕落黎配上香滑既鵝肝,真係一大享受🤪4️⃣威靈頓牛柳 $398威靈頓牛出名難整,呢到就整得非常好味。牛柳鮮嫩多汁,蘑菇溶好香。我仲第一次食配紫薯,紫薯超香滑,出奇地同威靈頓牛好夾😋😋5️⃣加拿大海膽多士海膽鮮甜,香味濃郁,creamy既海膽配上脆口既多士係絕配呀😝6️⃣甜品鮮果,雪糕,芒果全部都打卡able,仲配埋我最鍾意食既馬卡龍呀😝 靚到不得了,又好好味😬呢到坐得好舒服,環境靚,重點係由前菜去到甜品都係無得彈。下次再去過先得🤤
1️⃣自家製蟹餅,檸檬忌廉汁 $98
2️⃣法式香料烤龍蝦海鮮意大利飯 $328