2021-03-17
我係一個住喺大埔嘅吃貨 今日朋友話想試下呢間芝加哥餐廳 朋友呢個介紹真係唔錯 因為我好耐之前食過佢另一間分店 已經覺得好高質 所以朋友今日叫我 我二話不說即刻狗衝出去同佢撐枱腳啦去到呢間餐廳 第一個印象係比另外一間餐廳座位更加闊落 而且格調更加高級蜜糖黑豚扒珍珠飯 黑豚扒非常厚切 肉多 豬肉味非常之重 油份甘香可口 配上煙韌嘅珍珠飯 簡直令人食指大動 各位減肥嘅人士慎選燒紐西蘭羊架珍珠飯 羊架味道有少少羶 但係肉質亦都好嫩滑 燒得五成熟 有少少血水但係無阻羊肉嘅肉味充分發揮 配上煙韌口感嘅珍珠飯 配搭一流燒芝士年糕 雖然係交貨既貨色 但係年糕本身嘅芝士味亦都好香 但唔太油 值得一讚鹽燒牛舌心 鹽味令到牛肉味更加突出 而且鹽份令到牛舌心嘅肉質更加緊緻最後叫多杯朱古力酒 充滿住甜甜嘅朱古力味 酒味唔太重 加上幾粒搶眼嘅棉花糖 女士都啱飲