2023-11-26 27 瀏覽
去新餐廳Fine dining我會先食一次lunch先,因為試到食物質素之餘,最重要價錢平一半呢。呢間餐廳之前見到有明星介紹,我覺得好特別,專登揸車嚟試吓,去到餐廳我哋先叫左杯cocktail同 海擔魚子醬多士,因為侍應講海膽非常新鮮,所以點左一份,果然真係好好味,海膽同魚子醬雖然兩個味道都好濃郁,不過唔會互相搶咗大家嘅味道,食入口配埋脆脆嘅多士,兩種口感兩個味道一齊滆合在口中,非常滿足。最後決定order lunch set ,有前菜鵝肝醬,同埋炸蟹餅,蟹餅入邊係有一絲絲嘅蟹肉,非常鮮味,超級美味。龍蝦湯一樣好濃郁,同龍蝦意大利飯味道又唔會一模一樣,因為意大利飯多咗海鮮味,有帶子同埋有半隻龍蝦,但呢隻意大利米非常特別,我從來未食過,好有口感,脹卜卜,但唔會覺得頂住個胃,以往我食意大利飯,點都會覺得好溜,但呢度我食晒一整碟都冇呢個感覺,非常滿足。牛扒算係中規中矩嘅菜式,因為只要牛扒唔會有根,我都覺得係合格但我鍾意呢碟除咗牛扒之外,另外有三款不同嘅薯蓉做配菜,番薯蓉我個人最鍾意食。最後嚟到甜品都係為咗打卡先至會點呢款,美女與野獸,一打開蓋出晒煙,影相真係一流,不過食落似蓮蓉,味道方面我唔

最後嚟到甜品都係為咗打卡先至會點呢款,美女與野獸,一打開蓋出晒煙,影相真係一流,不過食落似蓮蓉,味道方面我唔太識得欣賞,反而奶凍就非常香滑。總括嚟講如果呢餐唔係喺大埔,一定冇可能幾百蚊一位就可以埋單,所以以fine dining來講,絕對性價比高,如果揸車搵地方食飯,遠少少都覺得唔係大問題,所以我覺得值得一試。