2022-06-14
呢度已經係我第二次回訪 難得新界可以搵到啲咁隱世既法國菜 亦都係由前文華東方酒店主廚主理既 味道同質素一定有所保證 大時大節慶祝一定要去🥰呢到既私隱到極高 開住嘅時候玻璃就會變透明 閂埋就變白色 睇唔到裏面既人用餐 餐廳環境高級雅致 樓底高 坐得舒服!🦆焦糖法式燉鵝肝 💰198呢款菜式真係要高度表揚 每次過嚟都一定要叫 將鵝肝打成蓉 表面既焦糖燒得香脆 外觀似焦糖燉蛋 但食落質感濃郁 仲帶有鵝肝既香味 仲配搭左烤過嘅花形麵包 整體感覺無咁單調 麵包再配埋鵝肝蓉一齊食 減低左飽膩感 物有所值😍🦞泡沫龍蝦湯 💰118龍蝦湯好濃郁🥰係我飲過最濃郁嘅湯 濃郁之餘鹹味又啱啱好 就好似飲緊原隻龍蝦咁 湯既面層仲有拉花 好吸引 旁邊亦配搭左一個蒜蓉多士 好脆口之餘好香蒜蓉味🥰🍚香煎北海道帶子配黑松露薏米飯兩面煎過既帶子金黃色 香口之餘大大粒 火候啱啱好 嫩滑得黎好新鮮 薏米飯好特別 黑松露醬沾滿所有薏米 口感爽口有咬勁 唔講都唔覺得係食緊薏米🥰🍞海膽多士海膽濃郁鮮甜 入口即溶 多士上面配搭左金箔、黑松露 食落去口感非常豐富 好想encore😆🍎焦糖蘋果·雪糕香甜帶點脆身嘅蘋果 比焦糖包圍住 甜得來味
🦆焦糖法式燉鵝肝 💰198
🦞泡沫龍蝦湯 💰118
🍚香煎北海道帶子配黑松露薏米飯
🍞海膽多士
🍎焦糖蘋果·雪糕
香甜帶點脆身嘅蘋果 比焦糖包圍住 甜得來味道好清新 一啲都唔膩 中間放咗我最鍾意嘅曲奇雪糕 食完主菜食返個甜品真係好滿足😍
🌲Sexy on Tree
呢款用咗蘋果作為主調嘅mocktail 泡泡好岩打卡 唔會好快散去 爆開嗰一刻好夢幻🫧仲會散發陣陣嘅香氣👍🏻過到嚟一定要叫佢地既飲品 真系唔錯!
🍹Bumble Bee
如果想飲啲酸酸甜甜既 店員推介左呢杯由橙汁同西柚汁為主既梳打 飲落似fruit punch 好開胃👍🏻