2025-08-13
撈得喜火鍋冰室|$208任食雞煲+海鮮 川味火鍋抵食之選🔥 「大埔撈得喜火鍋冰室主打川味火鍋+港式冰室,$208就可以任食烤魚+火鍋放題,仲有海鮮、手切牛、自助配料區,性價比超高!」 🐟烤魚原條外脆內軟份量十足,多種口味可以選擇,我哋就揀左香辣味小辣,最啱我呢d想食辣又唔想辣到食唔得嘅人,香麻味十足,烤魚調味夠而且好香口,仲有蓮藕、蘿蔔片,萵筍配料食勁惹味!🍲豬骨鍋底落足料用了超多,大大舊豬骨加上粟米蘿蔔等等嘅配料勁足料,而且湯底味道夠濃郁打邊爐一流!🔥 食法攻略:先食完主鍋(如雞煲/烤魚),再轉湯底打邊爐,超抵玩! 🥩 必試配料✅ 海鮮類: - 肥美蠔仔、鮮甜沙白、彈牙海蝦、蟶子 - 特別推薦蠔仔,雖然細隻但鮮味爆棚✅ 肉類: - 手切牛:肉質嫩滑,牛味濃 - 牛板鍵:口感較實,肉香更突出 - 黑毛豬:油脂分布均勻,肉質軟嫩✅ 其他配料: - 韮菜餃:自家製大大隻,餡料味道鮮甜- 鯪魚肉:夠爽口彈牙- 出前一丁:私心推介,索湯食真係冇得輸🍹 飲品 & 甜品- 自家製飲品:水果茶、檸檬茶等 - 啤酒任飲:啤酒/Cider款式夠多- 自助雪糕:曲奇、香芋等多款口味呢度
🐟烤魚原條外脆內軟
🍲豬骨鍋底落足料
🥩 必試配料
✅ 海鮮類:
- 肥美蠔仔、鮮甜沙白、彈牙海蝦、蟶子
- 特別推薦蠔仔,雖然細隻但鮮味爆棚
✅ 肉類:
- 手切牛:肉質嫩滑,牛味濃
- 牛板鍵:口感較實,肉香更突出
- 黑毛豬:油脂分布均勻,肉質軟嫩
✅ 其他配料:
- 韮菜餃:自家製大大隻,餡料味道鮮甜
- 鯪魚肉:夠爽口彈牙
- 出前一丁:私心推介,索湯食真係冇得輸
🍹 飲品 & 甜品
- 自家製飲品:水果茶、檸檬茶等
- 啤酒任飲:啤酒/Cider款式夠多
- 自助雪糕:曲奇、香芋等多款口味
呢度真係適合愛辣人士,麻辣雞煲、烤魚風味正宗
,而且海鮮選擇多,$208任食超值,環境寬敞,自助區乾淨,真心推介!👍🏼