2023-02-12 321 瀏覽
自從疫情,大家集中火力留港銷費,就越來越發現香港好多好野食,甚至唔一定要過港島或九龍區,新界都有好多。其實留意左年幾2年,終於有人約我黎食啦🤭🤭黎個pre 情人節午餐先🥳🥳🥳👍超級有驚喜,一定要分享比各位男士們帶你地嘅愛人黎食首先裝修好靚,高雅得黎好warm,唔會覺得好拘謹👍👍👍Waiter 好細心溫文,詳細講解餐單,感覺好舒服👍首先黎半打生蠔🦪:清甜新鮮,唔洗加檸檬汁都一樣鮮甜👍蝶豆花清湯配𩶘魚刺身好fresh,將自製新鮮檸檬汁倒入蝶豆花湯中仲會變色架,好浪漫呀💓💓💓💓大蔥薯蓉湯:大讚👍👍非常非常幼滑,大蔥味剛好,唔會太突出,輕輕帶出香味主食牛柳配鵝肝:牛柳好軟滑,就算咁厚身都唔會鞋口,鎖到肉汁同時keep到入口粉嫩軟滑。鵝肝大大件,油脂十足👍亦好細心咁配上紫薯+南瓜+薯蓉。不同甜度作配搭。擺算設計好有花園感覺甜品+左幾十蚊轉個beauty and the beast真心值得一試。整個都是用自定製嘅紅豆蓉做,我最初怕好甜,諗住要黎打下卡算,但估唔到甜度係甜的黎好開胃嘅,唔會太滯,反而有種想繼續食嘅感覺Cocktail 酒味不是太重,好適合女仔或易面紅嘅朋友去,拎到個氣同時又唔會攪到面
其實留意左年幾2年,終於有人約我黎食啦🤭🤭
黎個pre 情人節午餐先🥳🥳🥳👍
超級有驚喜,一定要分享比各位男士們帶你地嘅愛人黎食
首先裝修好靚,高雅得黎好warm,唔會覺得好拘謹👍👍👍

Waiter 好細心溫文,詳細講解餐單,感覺好舒服👍

首先黎半打生蠔🦪:清甜新鮮,唔洗加檸檬汁都一樣鮮甜👍

鵝肝大大件,油脂十足👍

甜品+左幾十蚊轉個beauty and the beast
真心值得一試。

Cocktail 酒味不是太重,好適合女仔或易面紅嘅朋友去,拎到個氣同時又唔會攪到面紅耳赤

非常推薦👍👍👍
2023-02-07