2022-10-22 45 瀏覽
落車行到嚟個門口見到大門冇開,撳咗一下就有人嚟開門呀!原來道門好型㗎,打開門就會變咗清光玻璃,關上門就變左磨砂玻璃!入到餐廳入面,首先見到一盞好大好華麗嘅水晶燈;再見到佢哋水吧嗰個櫃放左好多酒,加埋間暗黃燈光照射,即刻充滿左法式嘅情調!望到佢哋個Menu有好多個套餐選擇,亦都可以自己散叫!我就叫左個六道菜套餐$688(+10%)1. 法式濃湯-海解忌廉濃湯湯入邊有好多唔同嘅海鮮料,忌廉濃湯好滑;而且仲配埋一塊蒜蓉包,塊包焗到好脆好香!2.法式前菜-鯛魚刺身刺身味道有好清甜嘅感覺,一啲腥味都無!3.法式多士-金箔魚子醬多士呢個簡直係分量十足啊!你睇吓個魚子醬多到…仲有啲金箔喺面,簡直既豪氣又華麗!4.輕食-法式傳統鵝肝撻呢個撻可以講係最令我驚艷嘅一道菜,撻皮酥脆,蛋味香濃,鵝肝creamy!5主菜-慢煮西班牙黑毛鞍配焦糖蘋果豬鞍好香好嫩,肉質彈牙唔會鞋,配上焦糖蘋果有好清新嘅感覺,食口肉再食酸甜嘅蘋果解膩!6.甜品-Tiramisu濃郁芝士奶香味配上一層可可粉,口感細膩飽滿!單點1.蟹餅擺盤精緻,蝦餅表面好脆,內裏餡料足,蟹味濃且鮮!2.黑松露忌廉半熟帶子薏米飯帶子大大粒且嫩滑,而每一粒

望到佢哋個Menu有好多個套餐選擇,亦都可以自己散叫!

我就叫左個六道菜套餐$688(+10%)

1. 法式濃湯-海解忌廉濃湯

2.法式前菜-鯛魚刺身
刺身味道有好清甜嘅感覺,一啲腥味都無!

3.法式多士-金箔魚子醬多士

4.輕食-法式傳統鵝肝撻

5主菜-慢煮西班牙黑毛鞍配焦糖蘋果

6.甜品-Tiramisu
濃郁芝士奶香味配上一層可可粉,口感細膩飽滿!

單點

1.蟹餅
擺盤精緻,蝦餅表面好脆,內裏餡料足,蟹味濃且鮮!

2.黑松露忌廉半熟帶子薏米飯
帶子大大粒且嫩滑,而每一粒飯都被黑松露同忌廉汁包裏,薏米飯口感彈牙,有少少似硬身啲嘅芋絲,好特別!

Sexy on the beach & Cinderella
兩杯cocktails都係甜甜哋,充滿果香味,又好似置身係一個糖果樂園,飲完令人心情好開朗!