2021-09-13
由細到大都係大埔成長,每次一有新餐廳都會即刻同屋企人朋友去試。今次知道左大埔開左滿屋放題,當然要即刻call朋友一齊去食!終於唔洗出到去旺角咁遠食放題了由於我同朋友擔心假日比較多人,於是選擇左平日下午時間黎食。一去到,餐廳服務員就好熱心安排座位比我地,並提示我地落單既時候記得使用QR code。我同朋友坐低後,立即兵分兩路,佢負責拎飲品同小食,而我負責網上落單,唔夠五分鐘,我地就已經叫齊想食既食物同飲品了首先來到的刺身,同其他放題一樣,都會放滿冰係刺身上,務求保持新鮮。味道方面,刺身新鮮鮮甜,三文魚厚薄適中,入口即溶,係日本既感覺啊除左刺身外,我地仲叫左不同壽司,例如芝士鰻魚壽司,花之戀,海膽呑拿魚蓉壽司,火炙壽司等,壽司款式比想像中多。有d放題餐廳為左加快出單時間,往往壽司黎到食客面前時,壽司都已經變形或散晒,但呢度完全唔會出現此惡劣情況,呢度出單時間適中,壽司上菜時亦非常工整,對食客來說都是一種尊重,呢點值得稱讚👍🏼至於小食方面,我地點左牛舌串燒,鹽燒雞翼,榴槤球,牛柳粒,芝麻雞翼,天婦羅等,一般你想到的食物都有。當然,我唔列晒所有食物出來了,其他食物就等你地自己黎試吧!最後令人驚
除左刺身外,我地仲叫左不同壽司,例如芝士鰻魚
最後令人驚喜的雪糕,並唔係雪糕機就咁吱出來的雪糕,亦唔係韓國既廉價雪條,而係Haagen-Dazs同Movenpick雪糕,而且有好多味道可供選擇,食到非常滿足呢!
下次同屋企人慶祝生日可以再來了