2022-12-14 14 瀏覽
🔷 🥘🍜🎶 ℝ𝕠𝕟 𝕞𝕒𝕜 𝕞𝕒𝕜 - 𝕋𝕒𝕚 ℍ𝕒𝕟𝕘〰️嚟到港島區,一般大家都會去咖啡店,今次經過一間充滿泰國風情,使用環保餐具,崇尚原生活,脫離繁忙嘅街道,走入大坑區,感受到餐廳對泰國菜嘅傳統,亦不乏創新嘅配搭,挑戰辛辣味蕾震撼,衝擊你對泰國菜嘅一般見識😇😇〰️ 餐廳唔算好大,但感覺都好舒適,簡單的民族風格配上木系的枱凳設計,感覺像泰國的餐廳用用膳一樣😝 仲有一個椰殼比我哋share美食呢🥰🍽 🔹冬陰功蕃茄藍青口湯金邊粉冬陰功湯容易入口,唔算太辣,酸辣味十足,後勁有辣味湧上來,好開胃👍🏼而且青口的份量也比較多,岩哂怕辣又想要啲開胃感既朋友➰🔹椰香黃咖喱芝士雞肉短管麵食物一上枱就聞到香濃的椰子味,再配上咖喱香料和大量芝士令短管麵非常掛汁,淡淡香濃,而且麵條烹調時間剛剛好,煙煙韌韌,口感豐富。➰🔹蝶豆花豆奶蝶豆花相信大家都不陌生,加上濃郁嘅豆奶,憂鬱嘅顏色顯得有層次,望着藍天白雲,解脫鬱結既心情。🔹泰式奶茶口感順滑,配搭上茶既混合,甜到剛剛好,味道為香港人而調配,感覺留喺香港都好似置身於泰國。➰🔍 題外話位置比較隱世,但行行下會見到好多特色餐廳,希望之後都有時間過來試試呢💜 📌 Ron
🔷 🥘🍜

🎶 ℝ𝕠𝕟 𝕞𝕒𝕜 𝕞𝕒𝕜 - 𝕋𝕒𝕚 ℍ𝕒𝕟𝕘