2019-03-16 153 瀏覽
嚟到朋友屋企樓下食個晚飯,佢帶路話食日本野。一入門口就見好多人食串燒,八成滿坐。刺身帶子好新鮮,一開二,有兩大粒!有檸檬配合添鮮。油甘魚厚身地大三角形size,好實淨!甜蝦好拖長既甜度,冰凍!吞拿魚有著深紅色既牛肉樣子,唔會水水肉咁。三文魚三文魚厚切依加都當見,最緊要乾乾淨淨爽爽地口!壽司雕魚好少見,灸燒過比較乾爽同帶微香。北海道海膽無唔好既味道,食落去好飽滿juicy。三文魚就唔洗講啦,哈!魚籽卜卜聲,紫菜脆,無因為飯變濕林左,讚!八爪魚都常見,唔會有un!鰻魚燒汁夠甜一口魚肉,都幾肥美。牛油果天婦羅🍤卷甜蛋、蟹柳同蝦係由紫菜包係中心。最先食到既口感係卜卜籽,嘻嘻。松葉蟹腳天婦羅以為係秋葵,點知係綠辣椒。外脆內甜厚重蟹肉感覺好好。魚勝味醂魚乾燒得好甜甜,超軟咬到絲絲魚肉。20:00後開始有人排隊,小區好熱鬧。食滿350蚊送水果或甜品,滿500蚊有現金券送。今日係小丸子紅豆沙,小丸子好軟,紅豆沙甜左少少,但都ok!

刺身

帶子
好新鮮,一開二,有兩大粒!有檸檬配合添鮮。

壽司

雕魚
好少見,灸燒過比較乾爽同帶微香。

牛油果天婦羅🍤卷

松葉蟹腳天婦羅
以為係秋葵,點知係綠辣椒。

外脆內甜厚重蟹肉感覺好好。

魚勝味醂魚乾
燒得好甜甜,超軟咬到絲絲魚肉。

今日係小丸子紅豆沙,小丸子好軟,紅豆沙甜左少少,但都ok!