2023-03-17 57 瀏覽
《燃 - 大圍》星期五去開大圍,朋友帶左我去一間好抵食既日式餐廳食lunch,我地兩個人叫左兩個定食,另外仲追加左餃子同埋甜品,埋單人均$100唔洗仲食到飽飽呢😌💁🏻‍♀️三色丼定食追加餃子🥟我今次我要左個三色魚生丼,定食入面有沙律🥗個魚生飯入面食到有油甘魚、三文魚、墨魚、玉子、三文魚子等食材,魚生份量都幾多,我幾鍾意佢入面加有青瓜粒,食起來口感爽口清新,魚生食落幾新鮮😋而我地另外追加既餃子食落脆口,入面有椰菜同豬肉做餡料,一客一共有五隻,份量算幾多啦💁🏻‍♀️吉列豬扒飯 $78朋友話次次黎呢度都係食炸豬扒,佢話大件夾抵食咼🤭豬扒炸得唔乾身,點酸酸甜甜既豬扒汁食幾開胃,豬扒留左少少筋膜位,肉味濃郁之餘仲有少少油香,係幾有水準的💁🏻‍♀️綠茶蕨餅 $10甜品我地加錢要左個蕨餅兩份share,食落要少少似糯米糍既質地,微微煙韌,不過食落要少少甜,配茶食就啱曬啦
《燃 - 大圍》

💁🏻‍♀️三色丼定食追加餃子🥟