我人生第一份工喺大圍做 所以今日就專登嚟到大圍探返一個舊同事 大家容顏冇變只係每人多咗一個口罩 咁我哋就決定搵一間好坐嘅餐廳慢慢聚舊喇 見到呢間M3意大利餐廳環境好優雅 暗暗地又有格調 咁當然要入去食下嘢 攞住杯底傾下計啦咁啱餐廳做緊十蚊一隻生蠔嘅優惠 所以我哋就決定叫四隻試下 生蠔非常之肥美又新鮮 食落海水味都好重 但又唔係死鹹嗰種 好有鮮味加上鹹鹹地 簡直就好似沐浴喺新鮮嘅海水入面咁樣跟住就到主菜 我叫咗一個美國安格斯頂級肉眼牛扒 五成熟 廚師燒得啱啱好 唔係過熟 食落牛肉味重之餘 肉汁亦都好豐富 血水無乜流出嚟 我覺得佢係慢煮咗先 呢一點非常之細心亦都值得一讚朋友就叫咗一個鵝肝意大利飯 鵝肝食落都幾漏 意大利飯嘅軟硬度掌握得好好 十分之唔錯 各位鍾意食鵝肝嘅朋友記得入嚟試下最後就到甜品嘅時間 我哋食咗一個雜果嘅小蛋糕 什果非常之豐富 有奇異果 桃 橙 藍莓等等 食落非常之清新 為剛才嘅多肉主菜提供一番清新感