2018-12-24 1089 瀏覽
食海鮮第一時間係諗到長洲、西貢、大澳等等既地方,但係呢d地方出晒名劏人,價位好離地想平平地食餐海鮮餐,所以就黎竹園食,已經幫襯過幾次喇!二人餐有五道菜加奉送油菜、白飯、甜品、生果、橙汁、竹蔗馬蹄水,仲要免收加一,好抵食!!🦞《牛油芝士焗龍蝦》芝士汁濃稠,不過個人覺得太重牛油同埋都幾油膩。而龍蝦肉唔太新鮮,食落霉霉地,無咩鮮味,但勝在大份,整體味道正常都唔差🍤《干煎豉油皇蝦》呢個充滿豉香之餘唔會太咸👍🏻蝦殼夠脆可以直接食埋,而蝦肉都算新鮮爽口,仲有好多隻添🐚《蒜茸蒸貴妃蚌》麻麻地,粉絲太乾兼且無乜味,即使上面有蒜蓉但都欠缺左份油香,但粒貴妃蚌都夠大粒鮮甜,幾好食既🐟《清蒸生猛鮑魚》飽魚爽口彈牙,但係味道較淡,無咩鮮味,唔算大隻但有4粒🐠《清蒸海上鮮》魚蒸得太老,好乾好孩,豉油都唔夠香,好就好在無咩骨。最後送左2個甜品,不過完全無味,唔知食緊乜overall成餐既味道屬正常,但未到好味,不過呢個價錢食到呢堆野,味道未去到差,性價都算高既。
想平平地食餐海鮮餐,所以就黎竹園食

🦞《牛油芝士焗龍蝦》

🍤《干煎豉油皇蝦》

🐚《蒜茸蒸貴妃蚌》

🐟《清蒸生猛鮑魚》
飽魚爽口彈牙,但係味道較淡,無咩鮮味,唔算大隻但有4粒

🐠《清蒸海上鮮》
魚蒸得太老,好乾好孩
,豉油都唔夠香,好就好在無咩骨。

最後送左2個甜品,不過完全無味,唔知食緊乜