2021-03-20 199 瀏覽
今日星期日想食啲特式小食,見到呢間係新加坡菜式餐廳,於是就同朋友一齊食晚飯。間餐廳環境寬敞,明亮,座位大,坐落去舒服。店員服務好,講解下有咩野食推介。一打開餐牌,就比左個藍色飯吸引住,呢個要叫~除左之外,都有唔少特色野食,喇沙麵,海南雞,仲有啲可口小食,同特飲。我地叫左兩人套餐,價錢好吸引!事不宜遲,醫下肚仔先,見到野食麵流晒口水!三餸藍碟花椰漿飯好食指數:9/10淨係睇到碟餸,賣相好靚,好大好豐富呀!有雞翼,雞扒,豬扒,蝦片,花生,雞蛋,當然唔少主角藍碟花椰汁飯啦!肉汁鮮嫩,蝦片鬆脆,飯粒粒分明,軟硬適中,伴隨椰香味,非常好食!馬拉盞炒通菜好食指數:10/10可以講大家一家要試,真係炒得好香,炒到好爽脆鮮甜,啲菜完全唔會覺得老!肉骨茶煲配白飯好食指數:9/10同其他肉骨茶唔同,呢個胡椒味唔重,反而藥味比較重,好好飲,啲排骨唔會難,煮得岩岩好。香煎豬頸肉喇沙摻摻好食指數:9/10啲汁好香椰汁味,最緊要係麵底,係油麵加米粉,兩種配搭得非常出色,又滑又幼,豬頸肉唔會硬,煎得黎好香。小食:沙爹豬肉及雞肉串香脆吉列蝦好食指數:8/10沙爹汁非常飽滿,非常之入味,蝦炸到非常可口。好香脆!特飲:薄

間餐廳環境寬敞,明亮,座位大,坐落去舒服。
店員服務好,講解下有咩野食推介。

一打開餐牌,就比左個藍色飯吸引住,呢個要叫~

我地叫左兩人套餐,價錢好吸引!

事不宜遲,醫下肚仔先,見到野食麵流晒口水!

三餸藍碟花椰漿飯
好食指數:9/10
淨係睇到碟餸,賣相好靚,好大好豐富呀!

馬拉盞炒通菜
好食指數:10/10

肉骨茶煲配白飯

香煎豬頸肉喇沙摻摻

小食:

沙爹豬肉及雞肉串
香脆吉列蝦

好食指數:8/10
沙爹汁非常飽滿,非常之入味,蝦炸到非常可口。
好香脆!

特飲:

薄荷青檸梳打及胚芽奶茶
好飲指數:10/10
食完咁多濃野食,梳打可以幫你清新口腔,飲落肚非常清涼爽快!而奶茶唔會太甜,味道岩岩好,而且大杯,飲落喉嚨非常香滑。