2022-10-10
阿杏飯團係台灣過江龍既連鎖店,主打即叫即製既飯團同鮮果飲品。飯團價位大慨三十零蚊,但每個飯團超大個,超多料!我同我朋友每人一個飯團加一杯野飲,飽到食唔哂,要留番半舊第二日食!誇張🤭同埋欣賞佢既飯團係用紫米包,食落煙煙靭靭,又幾香!仲幾健康! 🔶️網紅蟹肉飯團 ($39,8.8/10)有好多蟹柳,油條絲,肉鬆,沙律醬,幾夾幾好味。佢啲蟹柳仲要唔係hae蟹柳,係好味嗰款!中意食沙律醬味既可以揀呢款。 🔶️鹹蛋烤腸飯團 ($39,9/10)我估有兩隻鹹蛋黃喺中間!仲有好大條烤台灣腸喺中間!夾埋肉鬆,邪惡同重口感既首選!😈 🧋手作紅豆奶茶 ($26,9.2/10)好好味!底部有好厚既紅豆層,攪拌後飲到紅豆味+奶茶香,仲有一粒粒紅豆口感!可以encore! 👍🏻🧋椰果四季春 ($22,9/10)中意清清地茶香既應該會中意呢杯,四季春手搖杯唔係度度地方有得飲,呢杯四季春茶味好夠,仲有粒粒椰果可以咬下!好味!😋✏️總括而言,即叫即包我中意,有少少似以前我好中意食既‘西x飯糰’,但呢間更加大件足料抵食👍🏻中意🤗
🔶️網紅蟹肉飯團 ($39,8.8/10)
🔶️鹹蛋烤腸飯團 ($39,9/10)
🧋手作紅豆奶茶 ($26,9.2/10)
🧋椰果四季春 ($22,9/10)