2023-01-06 33 瀏覽
每逢星期三都係無功課嘅日子所以約埋朋友一齊食個午餐順便當慶祝小朋友嘅生日今次黎到WM hotel 旗下嘅 M Square食左個午餐間中路過都見到入面環境好寬闊好岩傾下計或一家大細黎聚會今次我就叫左個Set lunch是日餐湯有栗子湯,個湯好濃郁好惹味仲加左少少香料非常特別平時見到嘅西湯都係以磨菇湯或者紅白湯咁凍嘅天氣飲呢個栗子湯感覺十分暖和主食我地就揀左蜜糖芥末炸雞窩夫窩夫俾我嘅感覺通常都係用黎做甜品比較少出現做主菜,一上菜佢嘅賣相已經好吸引配上蜜糖芥末醬及沙律菜,食落一啲都唔會感到油膩小朋友就揀左Super Oreo飲品滿滿嘅Oreo餅乾脆脆,香濃好飲大人細路都鐘意~我就飲Baileys and cream飲落甜美濃郁十分出色另外,薯條係小朋友嘅最愛所以點左triple cheese chips再追加Just chip 賣相金金黃黃,口感外脆內軟超好味~最後甜品就有「banoffe creme Brulee pancake」口感鬆軟再配上vanilla custard周邊仲有令時水果,香甜好味且甜而不膩呢到環境好之餘仲有大人同小朋友都可以玩嘅VR區仲有桌球、足球機、彈珠機、高爾夫球
每逢星期三都係無功課嘅日子
所以約埋朋友一齊食個午餐
順便當慶祝小朋友嘅生日
間中路過都見到入面環境好寬闊
好岩傾下計或一家大細黎聚會

今次我就叫左個Set lunch

是日餐湯有栗子湯,個湯好濃郁好惹味
仲加左少少香料非常特別
平時見到嘅西湯都係以磨菇湯或者紅白湯
咁凍嘅天氣飲呢個栗子湯感覺十分暖和

主食我地就揀左蜜糖芥末炸雞窩夫
窩夫俾我嘅感覺通常都係用黎做甜品
比較少出現做主菜,一上菜佢嘅賣相已經好吸引
配上蜜糖芥末醬及沙律菜,食落一啲都唔會感到油膩

小朋友就揀左Super Oreo飲品
滿滿嘅Oreo餅乾脆脆,香濃好飲
大人細路都鐘意~

我就飲Baileys and cream
飲落甜美濃郁十分出色

另外,薯條係小朋友嘅最愛
賣相金金黃黃,口感外脆內軟超好味~

口感鬆軟再配上vanilla custard
周邊仲有令時水果,香甜好味且甜而不膩

呢到環境好之餘仲有大人同小朋友都可以玩嘅VR區
仲有桌球、足球機、彈珠機、高爾夫球VR玩
小朋友個個玩到樂而忘返,媽咪們又可以me time一下~