2018-06-03
今日相約了好友去咖啡灣食午餐🥣我們點了Lunch Menu內的夏威夷牛油果蟹籽沙律🥗及超重量級蟹肉忌廉意粉🦀天氣太熱了,人都不想食野,叫個沙律食下降下溫...牛油果🥑變成蓉配上蟹籽沙律,感覺得很少牛油果,但食沙律菜比較新鮮同健康。呢個重量級蟹肉忌廉意粉有好多蟹籽,但我搵唔到有好多蟹肉...其實都只係假蟹柳...仲有d菌類,忌廉意粉食到滯滯,最後都食唔哂,但味道配搭不錯。叫左個小食,好似叫忌廉白酒煮蜆?不過原來兩款食物有忌廉,真係食到好滯,可能年紀大的關係?😅哈哈呢個藍碟花飲品,賣相一流👍🏻影相又令📸朋友點的,我不知道味道如何啦...我點的凍cappuccino ☕️ 咖啡真係一種會令人上癮的飲品🤤呢到真係好適合同朋友黎傾計吹水,雖然成間店座位不多,但食物精緻、裝飾擺設又可愛,令人坐低左都不想走了。我地傾左兩個鐘,真係大快人心。
夏威夷牛油果蟹籽沙律
超重量級蟹肉忌廉意粉