今日同2個朋友去我屋企附近搵食,黎到以往繁榮既食街,而家顯得冷冷清清,人流唔多,但卻是一個舒適既用餐地點。7點黎左,餐廳無乜人,餐廳由朋友選擇,以前都未食過!叫左一個二人套餐同散叫一人晚餐,款式好多,因為可以係餐牌自由選擇!哩個set好多野食咁,498抵!凱撒沙津,超大碟,係3-4人份量,味道唔錯,可以唔洗落咁多汁,有少少過酸,而且菜葉太大塊,可以剪開細細塊易食d!一人晚餐個頭盤係焗番茄茄子,味道出奇好夾,有芝士中和番茄既酸味,茄子夠淋。我揀左白湯,但係成為全餐飯既敗筆,麵粉湯味,淡而無味,反而麵包外脆內軟好新鮮好好食!招牌蟹肉忌廉意大利飯,好大碟,無可能一個人完成,3個人食範岩岩好!意大利飯煮得岩岩好,個汁好香濃,蟹肉一梳梳,好足料!鹽燒智利海爐魚,條魚好大條好厚肉,用鹽燒好香,不過個sauce 食唔出咩味,唔點好過點,唔係特別夾。五成熟羊架,痴住舊膏勁蘇,我頂唔順。薯蓉好好味,比羊更出色,好滑好香有甜味。羊架有3件,份量算多!2人餐既甜品火焰雪山,好大個,平時出街食起碼百幾蚊。入面有蛋糕,雪糕同埋藍莓醬,正正常常,本新唔好哩個甜品,不過望就好靚👍🏻最後餐飲叫左杯latte,連飲品都
最後餐飲叫左杯latte,連飲品都咁大杯,大杯到飲唔哂,飲得出係即磨,唔係cheap野!
最後每人二百幾埋單,飽到上心口,其實哩個價食咁多野真係超值,仲唔係低質,得閒會再支持,小店難做!
2016-11-09