2007-05-21
尚有1個月便出發到巴黎,想要帶"天使愛美麗"電影內的小矮人去與我影相,一直未買到,晚上心血來潮,好! 自己一條友去灣仔玩具街找找! 坐車到三角街(一直不知道有這條街),開始今晚的漫遊. 到玩具街好多鋪已經打祥,我便一直沿Queen's Road行去St. Francis St,不很肚餓所以經過好多餐廳都無入去.朋友在日街有個Display,順路去看看.店旁有間餐廳叫"Spoil",認真無改錯名,星期日休息,重唔係寵壞? 哈哈~附近有多間有特色的餐廳,像街尾的Chez Patrick,石极下的大亞味工房日本料理,星街的一碗麵,更多更多...行到去永豐街,急su su......入Epoch看看,本想坐低食野但食物唔岩胃口,買了個Brownie及借個Washroom便繼續上路. 其實行到有d(支力)啦~行返去St. Francis St入去La Fleur,以為今晚下雨會少人,點知差唔多Full House,剛好剩了張2人臺.坐下因都好肚餓啦,無人share就叫左個Set Dinner: 薯蓉焗田螺,Wild Mushroom Soup,主菜係鵝肝併牛柳.食物方面我覺得只是OK,可能同今晚
其實行到有d(支力)啦~行返去St. Francis St入去La Fleur,以為今晚下雨會少人,點知差唔多Full House,剛好剩了張2人臺.坐下因都好肚餓啦,無人share就叫左個Set Dinner: 薯蓉焗田螺,Wild Mushroom Soup,主菜係鵝肝併牛柳.食物方面我覺得只是OK,可能同今晚選擇有關,但令人驚喜的是Service和Owner的熱情,感覺真像巴黎的小店哦!
飯後好飽! 搭丁丁回家去~