2022-06-05
見完客有啲晏,佢介紹我嚟呢間啱啱裝修完嘅新店買健康晚餐返屋企食,佢話夜媽媽唔好食咁heavy喎。啱啱開嘅關係,店員好細心咁逐一介紹俾我聽Avocado Crabmeat Salad ($88)269 cal,入面有romaine lettuce、牛油果、蟹肉、紅洋蔥、芒果、紅腰豆、red radish及牛油果乳酪醬。每種配料嘅份量都好多,尤其是蟹肉,食到最後都仲啖啖肉Beetroot apple juice ($55)263 cal,入面有紅菜頭、紅蘿蔔、蘋果、薑及檸檬。媽咪鍾意薑味,專登買呢杯俾佢飲,一打開蓋已經有好香嘅薑味,好清新,佢非常滿意Lite green juice ($55)223 cal,入面有羽衣甘藍、蘋果、薑及青瓜,呢杯係我嘅,飲到最尾仲有啲渣,夠晒足料。以為食完會唔夠,但原來食晒成個沙律,再飲埋果汁,係飽㗎喎!店員話佢哋每個月都會送小禮物俾客人,今個月係送檸檬薑糖🤣
Avocado Crabmeat Salad ($88)
Avocado Crabmeat Salad
Beetroot apple juice ($55)
Beetroot apple juice
Lite green juice ($55)
Lite green juice
店員話佢哋每個月都會送小禮物俾客人,今個月係送檸檬薑糖🤣