2018-11-04 117 瀏覽
朋友最鐘意食西餐,今日我放假特登接佢收工,成日番工都經過一間法國小餐館,今晚約左朋友去食個晚餐。Cafe Crepe,聽個名就知道餐廳主打法式Crepe,餐牌除左crepe之外,仲有all day breakfast and pasta等等菜式,選擇都好多。朋友叫左一個pasta,lobster linguine,見到龍蝦就忍唔住要叫啦!龍蝦大大件好新鮮,入口爽甜爽嫩,而且份量都唔少。好欣賞意粉好彈牙,炒得唔會好油膩,調味咸香濃郁,好驚喜!我叫左一個法式咸crepe,Perpignan Chorizo,有辣肉腸、蝦肉和芝士,好鐘意芝士呀!入口味道更加濃郁突出,咸香味道香濃,辣肉腸帶油份,加上爽嫩蝦肉,滿滿餡料又吸引到我!我同朋有都好鐘意依間餐廳!