2022-11-05 128 瀏覽
木金餃子製作睇網上有介紹過係觀塘駝漆大廈嘅呢間餃子舖,我地就緊係黎試下佢啦,最正所有口味都可以揀煎餃 或者 湯餃食法比較有趣係呢道有個自助調味BAR係門口,可以自己落醋同豉油等,都幾有趣先黎湯食 我地分別叫左兩款經典口味 #椰菜粟米餃 同 #翡翠白菜餃仲配左個豚骨濃湯,黎到個湯係分開上㗎,食果時先倒湯,就唔怕啲餃子浸得太淋啦,好貼心呀食落啲餃子都好多餡,同埋入面好少肥肉,食起黎都好實淨,每一粒餃子都好飽滿不過豚肉湯都唔算真係太濃味,比較淡,比起個名就有啲不似預期另外煎餃就試左個特別啲既 #黑松露芝士豚肉餃 同 #大大隻鳳城蝦蝦餃飽滿既餃子煎起黎有好多肉汁,好香脆 ,#黑松露芝士豚肉餃 味道都比較濃 ,都好香黑松露味,同個豚肉肉都好夾另外 #大大隻鳳城蝦蝦餃 就好彈牙餡料好多,食起黎都幾好食不過真係要襯熱食,因為一凍左就變得有啲油——木金餃子製作所 (觀塘)觀塘開源道60號駱駝漆大廈三座6樓E2室———#餃子 #食好西 #先食奇兵 #食 #餃子控 #觀塘美食 #觀塘好去處 #food #foodie #eat #life #cineatkp #kt
木金餃子製作

最正所有口味都可以揀煎餃 或者 湯餃食法
都幾有趣

先黎湯食
我地分別叫左兩款經典口味 #椰菜粟米餃 同 #翡翠白菜餃
仲配左個豚骨濃湯,
不過豚肉湯都唔算真係太濃味,比較淡,比起個名就有啲不似預期

飽滿既餃子煎起黎有好多肉汁,好香脆 ,
另外 #大大隻鳳城蝦蝦餃 就好彈牙餡料好多,食起黎都幾好食
不過真係要襯熱食,因為一凍左就變得有啲油

——

木金餃子製作所 (觀塘)
觀塘開源道60號駱駝漆大廈三座6樓E2室

———