2018-01-14
餐廳尾設置舞台,旁邊既櫃內都放置左好多懷舊既物件。雖然係酒吧,但食物款式多選擇,而且都幾有特色,應有盡有。🦀🍝鮮蟹肉蟹粉,西班牙辣肉腸,半乾車厘茄,鮮蟹汁自家製墨魚汁闊條麵伴三文魚籽 $218呢個一上碟要快D食,如果唔係放太耐可能會腥。蟹肉分量多,充滿鮮味。辣肉腸係一切粒,唔係平時食既一片片。半乾車厘茄食落似山楂,酸酸甜甜夠開胃。三文魚籽令整體帶出咸香味道,更提升層次感。整體咸左少許外都唔錯。🦆低溫慢煮燒乳鴿釀鵝肝及栗子伴嫩菠菜 $238肉質幼嫩,熟得剛剛好,自己可以KO一隻。伴碟既菠菜香又嫩,好想食多D。🍏🍨蘋果撻伴開心果雪糕 $68開心果雪糕香濃軟滑,蘋果撻果肉有口感,冷雪糕碰上熱蘋果批口感好正,味道一流。個人好鐘意,好想自己獨吞一個。🍨法式芒果拿破崙伴雲呢嗱雪糕 $68外層酥皮香脆鬆化,吉士醬質感細滑,味道不錯。雲呢拿雪糕唔會太甜又香滑。🍹Nathan Garden $68 茶味重,賣相滿佈花花,可令女士們心心眼。🍹Left Ice $68充滿雜莓味,酸酸甜甜。我們似乎過早黎食,因為賣單時候,Live Band剛好開始。表演者都係外國人唱得好好聽,真係唔想咁早走。最後滿足聽左兩首
🦆低溫慢煮燒乳鴿釀鵝肝及栗子伴嫩菠菜 $238
低溫慢煮燒乳鴿釀鵝肝及栗子伴嫩菠菜
🍏🍨蘋果撻伴開心果雪糕 $68
蘋果撻伴開心果雪糕
🍨法式芒果拿破崙伴雲呢嗱雪糕 $68
法式芒果拿破崙伴雲呢嗱雪糕
🍹Nathan Garden $68
茶味重,賣相滿佈花花,可令女士們心心眼。
🍹Left Ice $68
充滿雜莓味,酸酸甜甜。
我們似乎過早黎食,因為賣單時候,Live Band剛好開始。表演者都係外國人唱得好好聽,真係唔想咁早走。最後滿足聽左兩首好聽既英文歌離場。
環境有調情,飲酒、食飯、朋友聚會、節日慶祝都好適合。而且仲有Live Band,食物質素唔錯。個人超愛呢度既甜品,所以期待抽時間再黎食,覺得物有所值丫。