2016-09-20
久唔久食個放題同家人團聚任食釋放壓力是香港人解壓方法之一。而食到一間一家人都好滿意、食得好開心滿足既放題,就真係錦上添花。初初簡呢間覺得略厭貴左少少,但最後呢到既食物多元,同所有食物平均質素都屬中上、尚品。令到我地好滿意呢餐既消費。我地早黎左少少,岩岩係dinner period 第一批客,所以就唔洗等!環境唔錯,批批客都會被派往卡位,私隱度十足!一黎到就緊係叫左刺身先啦,呢度有好多款刺身簡,有咩我唔多講,不過我最欣賞同推介既係三文魚同有頭甜蝦,亦係佢地會令我之後有機會encore。原因無他,三文魚切到大大份,夠厚,食落口無重雪藏味,不過就真係好厚,我食兩舊就已經好滿足,刺身都已經咁正,就緊係留肚試以下食物啦!而生蝦黎講我最鍾意就係有頭甜蝦,肉質爽甜,食落有少少痴口,size岩岩好!另外,估佢唔到會上埋幾塊黃蘿蔔比我地,我好鍾意,可能坊間日式品都少上,所以我好欣賞。平時食放題我好少會叫壽司、手卷、卷物,因為怕佢頂肚。不過呢間極尚有海膽手卷簡,海膽呀!就緊係點一份黎試下先啦,試佢鮮唔鮮。結果係都幾鮮,但d海膽細粒左少少,試唔真個味,下次我會一人點4份自己食哂佢,因為佢地整舊飯夠細份!唔會
令到我地好滿意呢餐既消費。
結果係都幾鮮,但d海膽細粒左少少,試唔真個味,下次我會一人點4份自己食哂佢,因為佢地整舊飯夠細份!唔會頂肚,岩哂食放題既人,咩都試下。
而個牛油果軟穀蟹卷物就味道都唔差,只係我果份有d凍,少少失望。雖然個軟穀蟹係凍既,但仲係好脆,所以不過不失,大家可以去撞下口神。
我地點左熟食唔夠5分鐘,大部份熟食都已經陸逐上齊哂。好快,我地張枱又full哂喇~
點知個甜品係好大驚喜!全部都好好食,係好飽既情況下都覺得佢好食!
我最鍾意係個芒果糯米滋,皮薄餡令,好多芒果肉係裡頭!個朱古力批都唔會漏/好甜,讚!