約左當年一齊法國留學既朋友一齊食飯咁就搵間食法國菜既餐廳懷念下( ˘ω˘ )我地揀左中環 @cafecrepehk佢老闆當年都係法國讀完書番左加拿大之後念念不忘搵個廚師朋友一齊開左呢間店而家仲變埋北美同亞洲都有分店既連鎖店.ᐟ‪‪‬我地揀左兩個dinner set同加左個甜品 飽到爆炸ˏ₍•ɞ•₎ˎ◦ Mushroom Soup當日餐湯係我最愛既蘑菇湯佢呢款仲要係我偏好既口感好濃稠 仲咬到粒粒蘑菇⸜ ෆ ⸝‍◦ Crepe Française餐廳主打既crepe用左巴黎傳統配方佢特別在唔係用配鹹食既galette皮用番佢招牌偏煙靭既crepe皮仲加左成隻油封鴨髀(ˊo̶̶̷ᴗo̶̶̷`)除左topping既部分 crepe餡都滿滿鴨肉同芝士~◦ Signature Burger除左厚厚既自家製和牛漢堡扒仲有芝士 蘑菇 脆煙肉 蕃茄 洋蔥口感味道都好豐富( Ꙭ)!漢堡用既brioche有用牛油烤過都值得一讚◦ Butterscotch Apple Crumble Crepe雖然已經ok飽 但甜品是必須的( •̀֊•́ ) ̖́-佢份量好足夠兩個人share食每一啖都食到肉桂炒過既蘋果加上拖肥醬 金寶碎碎同雲
約左當年一齊法國留學既朋友一齊食飯
咁就搵間食法國菜既餐廳懷念下( ˘ω˘ )
我地揀左中環 @cafecrepehk

◦ Crepe Française
餐廳主打既crepe用左巴黎傳統配方
佢特別在唔係用配鹹食既galette皮
用番佢招牌偏煙靭既crepe皮
仲加左成隻油封鴨髀(ˊo̶̶̷ᴗo̶̶̷`)
除左topping既部分 crepe餡都滿滿鴨肉同芝士~

◦ Signature Burger
除左厚厚既自家製和牛漢堡扒
仲有芝士 蘑菇 脆煙肉 蕃茄 洋蔥
口感味道都好豐富( Ꙭ)!
漢堡用既brioche有用牛油烤過都值得一讚

雖然已經ok飽 但甜品是必須的( •̀֊•́ ) ̖́-