2023-04-23
今日又一次黎到粉嶺名都商場,因為上一次揾食既時候留意到原來隔離有間主打台灣菜既餐廳,裝修十分精緻🧋令我收工又想去拜訪。同樣地原來都有下午茶餐😍一見到亦十分驚喜,因為有好多combination揀,不過我今次一早有備而戰😎上網睇定menu揀好左要試芋泥肉鬆蛋餅🥞因為心念左好耐。🐒古早芋泥肉鬆蛋餅💰$38👉🏻古早仙草三色芋圓+$22蛋餅一碟有6件,肉鬆同芋泥呢個搭配係唔會有錯🥰芋泥十分綿密,加埋甜甜既肉鬆🍠食完都想encore試埋其餘嗰啲款式而另外如果選擇唔跟餐飲,都可以配甜品🫘作為一個甜品控黎到台式餐廳都當然要試試啲台式古早味甜品啦,估唔到佢個量都好多,無論係芋圓定仙草份量都好足,當然味道都同普遍食到既一樣🥣。🐒彰化黑麻油雞翅💰$36另外都嗌左個小食,因為見到佢好特別地用黑麻油去醃製而成,係到係第一次見🍗一上枱就聞到好香麻油味,食落肉質已經係好淋,基本上唔洗咬都起到骨🦴
🐒古早芋泥肉鬆蛋餅💰$38
👉🏻古早仙草三色芋圓+$22