2017-10-17 123 瀏覽
「旺角神戶屋放題」, 見到$219一位任食放題,就可以食盡不同種類嘅食物同埋甜品,而且飲品係任飲,所以上去試吓先。點餐紙超過九款不同種類嘅美食,當然唔少得要叫刺身嚟食下先啦,有我最鍾意嘅「三文魚刺身」同埋「甜蝦刺身」,最超值嘅係有「海膽刺身」添,刺身每一款都好鮮甜,而且好新鮮,賣相非常吸引,就算唔點豉油,都食到刺身嘅鮮味,正!壽司方面叫咗不同款式嘅手握同埋軍艦壽司,我最鍾意佢嘅「芒果炸蝦壽司」,芒果係壽司上面,食落去好鮮甜美味,加埋壽司入面嘅炸蝦有脆卜卜嘅口感,食落去好滋味。另外火炙壽司都係我必食嘅壽司之一,當然離不開我最鍾意嘅「火炙三文魚腩」同埋「火炙蟹棒壽司」。火炙三文魚腩壽司賣相好吸引,雖然表面有層油光,但係食落去唔算太「流」,反而仲食到火炙燒的味道,同樣地唔需要點豉油,食落去已經好正。其他款式嘅壽司軍艦都好食,必食!炸物方面有我最鍾意食嘅「炸雞翼」,雞翼連埋雞翼尖,見到揸到脆卜卜,咬落去肉質鮮嫩,連肉汁都流晒出嚟啊,之後仲encore左幾次添。另外仲叫咗「炸蝦」等等嘅食物。燒物方面,除咗叫咗「燒羊架」之外,仲有「芝士燒蝦」,兩者賣相都好吸引,特別羊架好大件,一手揸住咬特別過癮,

其他款式嘅壽司軍艦都好食,必食!

燒物方面,除咗叫咗「燒羊架」之外,仲有「芝士燒蝦」,兩者賣相都好吸引,特別羊架好大件,一手揸住咬特別過癮,而且羊嘅味都唔「騷」,咬落去肉質鮮嫩,又係必食燒物之一。 除此之外,燒煆賣相亦都非常吸引,厚厚嘅芝士鋪滿喺蝦嘅表面,咬落去有好濃烈嘅芝士味道,推介!

串燒方面,「燒黑豚肉」好食,好大串,而且燒得好香口,半肥瘦肉好正啊!
由於我哋太鍾意食蝦,我哋另外都叫咗一串串嘅串燒蝦,蝦肉質爽口,非常新鮮呀!

另外我哋叫咗個「牛肉雜菜鍋」,估唔到入面嘅配料都非常之多,好足料啊,分別有豆腐、牛肉、金菇等等,除此之外,仲可以叫啲火鍋配料放入鍋入面打邊爐,估唔到除咗放題任叫之外,仲可以打邊爐添!

最後甜品方面有不同種類嘅雪糕味道,有我最鍾意嘅「牛奶奶凍」同埋唔同味道嘅啫喱除此之外,仲有牛奶冰條同埋「韓國冰條」,食咗咁多野真係值回票價啦。