2020-11-02
大街小館芋頭小丸子紫米露芒果撈河粉價錢💲: $28/ $39好味程度😋: 3.6/5服務🍴: 3.6/5環境🗾: 3.3/5性價比🥢: 4.2/5回頭率😚: 3.6/5-大街小館係💛糖水鋪,油麻地個間鋪平日夜晚去都幾多人。佢係好港式糖水店,有中式糖水,芋圓系列,楊枝甘露,幻彩明珠個啲🤪 都幾多選擇。如果係附近食晚飯,又想同朋友吹耐啲水,都可以一去。-今次我地叫左一個芋頭小丸子紫米露。呢個普通, 因為佢比較稀,好似水還水,渣還渣咁😨。但我中意杰啲多啲紫米的🙈 成碗食到有椰汁味既,呢方面ok。紫米都唔會太硬,啱啱好。加埋有咬口的小丸子,好多嘢咬好開心😝-另一碗係芒果撈河粉,呢碗出色好多!😍 芒果好甜,好多芒果汁,芒果肉,啖啖都好似食緊個🥭咁😆雪糕就普通貨識。但河粉好好食,係椰汁做的。好似蒟蒻口感咁,滑入口龍。雖然條粉椰汁味唔太濃,不過食個口感都幾正。仲有小丸子,呢款真係大滿足😚 河粉唔會間間有,推介呢款。總結就一間正常水準的港式水準🤓 如果係附近食開嘢就支持下啦😎
芋頭小丸子紫米露
芒果撈河粉