2025-03-18 862 瀏覽
🐥綠茶餐廳餐餐📍大圍前晚同朋友去咗大圍圍方嘅綠茶餐廳食晚餐,感覺真係幾唔錯,食物質素同味道都令人滿意。餐廳環境舒適,服務態度亦都幾親切,適合一家大細或者朋友聚會首先試咗佢哋嘅招牌菜龍井烤雞,雞肉烤得皮脆肉嫩,帶有淡淡嘅龍井茶香,唔會太油膩,配上少少醬汁入口更加惹味,真係一啲都唔失望仲叫左麵餅醬香五花肉,呢道菜真係驚喜,五花肉炸到脆卜卜肥瘦適中,醬香濃郁,軟糯嘅麵餅包住五花肉同青瓜,食落口感豐富,好似有片皮鴨嘅感覺鮑魚小炒肉,鮑魚爽口彈牙,配上瘦肉同青椒炒得香噴噴,味道濃淡適中,唔會搶咗鮑魚嘅鮮味,仲要係辣嘅,真係送飯嘅好選擇我哋都叫咗碗陳皮菜蒲頭老鴨湯,湯底濃而不膩,陳皮嘅香氣同鴨肉嘅鮮味好夾,菜蒲頭仲帶點清甜,飲完覺得暖胃又舒服,真係足料甜品方面,點咗西湖雷峰塔,幾特別,用咗鮮山藥加埋牛奶,以為係布甸口感又有啲唔同喎,都幾特別
🐥綠茶餐廳餐餐
📍大圍